Verschil harde en zachte lenzen
Er zijn een aantal verschillen tussen harde en zachte lenzen. Een van de grootste verschillen is het materiaal. Waar harde lenzen zijn gemaakt van kunststof, zijn zachte lenzen gemaakt van hydrogel of silicone hydrogel. Welke type lens het beste bij jou past, hangt van een aantal factoren af. We hebben de voor- en nadelen van zowel harde als zachte lenzen voor je op een rijtje gezet:
Wennen aan harde lenzen
Het wennen aan harde lenzen kan meerdere dagen tot een aantal weken duren. Het is belangrijk om je ogen de tijd te geven en de draagtijd langzaam op te bouwen. Harde lenzen sluiten namelijk niet helemaal aan op je oog, omdat ze als het ware drijven op je traanvocht. Als je de lenzen voor het eerst gaat dragen, voel je ze daardoor in je oog zitten. Door de draagtijd geleidelijk op te bouwen wennen je ogen en oogleden aan dit gevoel en voelt het na enkele weken comfortabel aan.
Soorten harde lenzen
Het assortiment harde lenzen van Pearle bestaat uit Conform®, Daytime, GeniuS, Exact en Flexi TC lenzen. Deze zijn er in de vorm van sferische, torische en multifocale harde lenzen. Met dit uitgebreide assortiment dat op maat gemaakt wordt, is er voor een grote verscheidenheid aan oogsterktes een geschikte lens beschikbaar. Ben je benieuwd welke harde lenzen het beste bij jou passen of wil je er meer over weten? Maak dan een afspraak bij jou in de buurt, zodat de contactlensspecialist samen met jou de beste lens kan bepalen.
Wat is de prijs van harde lenzen?
Houd er rekening mee dat harde lenzen in eerste instantie een grotere investering zijn dan zachte lenzen. Ze kosten namelijk meer. Echter, harde lenzen gaan langer mee en schaf je dus minder vaak aan dan zachte dag-, week- of maandlenzen. Wat de exacte prijs van harde lenzen is, hangt af van het type lens waar je naar op zoek bent. Zo zijn er torische (lenzen met cilinder), sferische of multifocale harde lenzen.
Veelgestelde vragen over harde lenzen
Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over harde lenzen.